Най-голямата канадска авиокомпания Air Canada пуска нови директни полети до две балкански държави - Румъния и Хърватия. Маршрутите от Монреал и Торонто до Букурещ и от Торонто до Загреб ще стартират от юни 2018 г., съобщават от компанията.

Превозвачът ще лети 2 пъти седмично между румънската столица и Монреал и веднъж седмично между Букурещ и Торонто. Полетите между хърватската столица Загреб и Торонто ще се извършват 4 пъти седмично. Новите маршрути до двете балкански държави ще са сезонни - от юни до октомври.

"С тези нови услуги от Монреал, Air Canada се превръща в единствената авиокомпания в Северна Америка, която лети до Румъния, най-големият европейски пазар без трансатлантически полети, укрепвайки още повече присъствието на Air Canada в Югоизточна Европа. Вече предлагаме и редовни полети до Португалия и Хърватия", съобщават от компанията.

Превозвачът пуска и полети от Монреал до Лисабон и от Торонто до Порто.

За да отбележи старта на новите маршрути, компанията пуска двупосочни билети на промоционални цени. Така пътуването в двете посоки между Монреал/Торонто и Букурещ или Загреб ще струва 899 евро, а това до Лисабон или Порто - 799 евро.

Air Canada е най-голямата авиокомпания в Канада и една от 20-те най-големи в света. Тя лети до повече от 200 летища на 6 континента. За 2016 г. компанията е превозила почти 45 млн. пътници.  

Компанията е ръководена от румънеца Калин Ровинеску, който емигрира в Канада, когато е едва 5-годишен. През миналата година той бе обявен за мениджър на годината в северноамериканската страна.