Акциите на медийния конгломерат Viacom имат потенциала рязко да покачат стойностите си. С това ценните книжа на компанията може да поскъпнат с 40 на сто в рамките на следващата година.

Причината - новият изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк компания, който се фокусира върху дейността на студиото Paramount Pictures студио и няколко от останалите мрежи, за да направи обрат в бизнеса, посочват от Barron, цитирани от Reuters.

Viacom, която се контролира от 93-годишния медиен магнат Съмнър Редстоун и дъщеря му Шари Редстоун, премина през главоболия, които доведоха до оставката на бившия изпълнителен директор на компанията.

Боб Бакиш, който преди да застане на новия си пост беше ръководител на международния бизнес на Viacom, заяви, че ще се съсредоточи върху развитието на Paramount и други пет водещи мрежи, сред които Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Nick Jr и BET.

Позитивните прогнози за активите на компанията идват, въпреки че книжата се търгуват за около 43 долара за акция, което е спад 39 на сто през последните две години.

Представител на Viacom обаче не отговорил на искането за коментар по темата.