Американската брокерска компания FXCM (Forex Capital Markets) отвори най-новия си офис в България. Идеята на новата централа е да се превърне в най-голямата оперативна база на финансовия брокер в световен мащаб, съобщават от компанията.

FXCM в момента има около 170 служители в София, като капацитетът на офиса е 240 души. Новият дом на компанията в България е в близост до парк, метростанция и един от най-големите столични търговски центрове. Той разполага с напълно оборудвана фитнес зала, игрална зала, учебна библиотека и специализирана стая за обучение.

На официалното откриване присъстват най-важните фигури от висшия мениджмънт на компанията - президентът Робърт Ланди, изпълнителният директор Брендън Калън и оперативният директор Тон Йи Цуй. Офисът е ръководен от управителя на клона Ивайло Секулички, който е в компанията от дебюта й на българския пазар.

FXCM, чиято основна регистрация е в Лондон, е специализирана във валутната търговия, като дава възможност на клиентите си да търгуват с основни индекси и стоки като злато и суров петрол. Макар да е американска, тя има забрана да работи на пазара в САЩ заради измама на клиентите си.

Компанията започва работата си в България с екип от около 6 души преди 6 години. Оттогава тя се разраства значително, като в момента разполага с близо 50 свободни работни позиции в София.

Фирмата търси широк спектър от умения, но основните области на фокус са техническа поддръжка, обслужване на клиенти и бек офис дейности.

"Искам да благодаря на екипа и очакваме с нетърпение да превърнем това начинание в най-голямата оперативна база на компанията в света", заявява Ивайло Секулички.