Apple Inc. е поискала от доставчиците си да произведат поне 75 млн. iPhone от новите модели, които ще бъдат представени през есента. Броят е сравнително непроменен спрямо миналата година - знак, че търсенето на най-важния продукт на компанията остава устойчиво насред пандемията, пише Bloomberg.

Американският технологичен гигант очаква доставките на следващото поколение iPhone да достигнат до 80 млн. през 2020 г., твърдят източници на изданието. Apple планира четири модела през октомври с 5G и променен дизайн с три размера на екрана.

Компанията подготвя и нов iPad Air с екран без рамки, два нови Apple Watch и първите over-ear слушалки, които не носят марката Beats. Ще бъде представена и по-малка версия на спийкъра HomePod.

Макар Covid-19 да нанесе тежки щети по световната икономика и да прекъсна много вериги за доставки, Apple прогнозира силно търсене на iPhone, iPad и Mac от хора, които учат и работят отдалечено. Приходите от iPhone надхвърлиха очакванията на Уолстрийт през последното тримесечие. Устройството все още генерира почти половината приходи от продажбите на Apple, а през празничния сезон често надхвърля и 60%. Акциите на компанията поскъпнаха със 76% тази година, превръщайки я в първата американска компания, която надхвърля $2 трлн. пазарна оценка.

Четирите нови телефона ще бъдат разделени на две категории, но за първи път всички те ще бъдат с OLED екрани. Първите два ще бъдат с размери на екрана от 5,4" и 6,1", докато Pro устройствата ще бъдат с 6,1" и 6,7" - най-големият дисплей, поставян на iPhone.

И четирите ще бъдат с обновен дизайн, наподобяващ този на iPad Pro.

Apple планира да започне доставките на първите два модела по-рано отколкото Pro устройствата. Самата компания съобщи наскоро, че представянето и продажбите ще се забавят спрямо миналата година, когато устройствата бяха представени на 20 септември. Причината, разбира се, е в коронавируса, който забави подготовката на моделите и началото на производството.

iPhone 12: Какво да очакваме?

iPhone 12: Какво да очакваме?

Най-достъпният модел ще е по-евтин от iPhone 11