Европейският гигант в сферата на ИТ корпоративните услуги Atos отвори нов глобален център за компетенции в София. За него компанията ще търси да наеме 400 служители, става ясно от официалното съобщение.

"Новият ИТ център за компетенции ще има ключово значение в развитието на капацитета и технологичната експертиза на Atos в индустрията за производство на храни и напитки. Центърът ще бъде глобален инкубатор за иновации в областта на ИТ услугите за хранително-вкусовата промишленост", посочват от базираната във Франция фирма.

Новият офис на Atos в българската столица вече работи по голям проект. Става въпрос за договор с Coca-Cola Hellenic. Негов предмет е въвеждането на иновации в бизнеса на бутилиращата компания.

"Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза", коментира директорът на офиса у нас Рууд де Жонге.

"Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа", допълва той.

За Atos работят 100 000 служители в 72 страни и годишни, като приходите й са 12 милиарда евро. Групата е на първо място в Европа по управление на данни, като предлага още облачни услуги, онлайн разплащанията и други.

В България тя оперира чрез дъщерното си дружество "Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис" ЕООД, което има офис в Бизнес парк София.