Бългapcĸият пpoизвoдитeл нa eлeĸтpoниĸa Теlеtеk Еlесtrоnісѕ обяви откриването на нов завод в София за производство на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. Инвестицията на компанията е в размер на 25 милиона лева. Фабриката разполага с иновативни технологии и съвременно оборудване, според най-високите международни стандарти, като дейностите в производството се управляват и извършват от роботизирана система - собствена разработка на Teletek.

Новият завод се намира в района на столичния квартал "Надежда" и е разположен на площ от 11 000 кв.м. Производствената част е в размер на 4 500 кв.м. с 5 напълно оборудвани производствени линии, а складовите помещения са върху 2 000 кв.м. Фабриката беше открита в присъствието на президента Румен Радев.

Снимка 623195

Източник: Теlеtеk Еlесtrоnісѕ

"Устойчивото развитие на България върви заедно с гарантиране на сигурността. Горд съм, че в това предприятие се раждат високотехнологични продукти именно в сферата на сигурността, които намират пазари по целия свят", заяви Румен Радев.

ози завод е резултат от години на иновации, инженерни постижения и непрекъсната ангажираност от страна на нашите служители", коментира от своя страна Мариела Маджарова - управител на Телетек Електроникс.

По думите й фабриката представлява модерна, напреднала и високотехнологична среда, която ще ни позволи да отговорим на все по-растящите изисквания на пазара на алармени и пожароизвестителни системи.

Българската Teletek строи нова сграда в София в инвестиция от 14 милиона лева

Българската Teletek строи нова сграда в София в инвестиция от 14 милиона лева

Компанията е изработила технология, която се използва в над 1 милион сгради по света

Телетек Електроникс работи в сферата на сигурността и е основана през 1991 година с изцяло български капитал. Тя изнася продуктите си - пълна гама от панели, детектори и завършени системи за охрана и пожароизвестяване в близо 90 държави в Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Много сгради по целия свят са оборудвани с техниката на Телетек - обществени, търговски и културни обекти, болници, училища, университети, летища, като кметството в Лисабон, парламента на Молдова, пристанищния комплекс Марина Кастела в Хърватия и други.

Компанията е разработила над 650 собствени продукта, които се развиват в собствен научно-изследователски и развоен отдел, в който работят над 50 висококвалифицирани инженери. В новата сграда работят общо над 200 служители, като са спазени най-високите световни стандарти за сигурна и безопасна работна среда.