В пловдивското село Костиевто заработи първата в Европа фабрика, специализирана в производство на ренданг-паданг. Хранителната компания "Белла България" ще произвежда индонезийския деликатес - бавно приготвено телешко месо с билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра.

Производственият капацитет е 30 тона месечно. Инвестицията е на стойност 3 млн. долара и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

"Този проект е поредната нова тенденция в месния пазар на Европа, в чието задаване "Белла България" има водеща роля. Радваме се, че предлагаме този нов вкус на потребителите в Европа и Близкия Изток," коментира главният оперативен директор на компанията Димитър Митев.

"Белла България" придоби гръцката Creta Farms

"Белла България" придоби гръцка компания за месни деликатеси

Компанията ще трябва да бъде оздравена

Рендангът, произвеждан от "Белла България" е по специална азиатска технология. За гастро визитка Индонезия е избрала "ренданг паданг", специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN "50-те най-добри храни в света".

"Избрахме "Белла България" за свой стратегически партньор, с който заедно да представяме гастро визитката на страната ни по света. Компанията е водещ производител на храни в Европа. Има 12 производствени предприятия в България, силно развита логистична мрежа и притежава Халал сертификат," коментира посланикът на Индонезия у нас Иуан Богананта.

"Белла България" планира 15 милиона лева инвестиции и навлизане на сръбския пазар

"Белла България" планира 15 милиона лева инвестиции и навлизане на сръбския пазар