В пловдивското село Костиевто заработи първата в Европа фабрика, специализирана в производство на ренданг-паданг. Хранителната компания "Белла България" ще произвежда индонезийския деликатес - бавно приготвено телешко месо с билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра.
Производственият капацитет е 30 тона месечно. Инвестицията е на стойност 3 млн. долара и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.
"Този проект е поредната нова тенденция в месния пазар на Европа, в чието задаване "Белла България" има водеща роля. Радваме се, че предлагаме този нов вкус на потребителите в Европа и Близкия Изток," коментира главният оперативен директор на компанията Димитър Митев.
Рендангът, произвеждан от "Белла България" е по специална азиатска технология. За гастро визитка Индонезия е избрала "ренданг паданг", специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN "50-те най-добри храни в света".
"Избрахме "Белла България" за свой стратегически партньор, с който заедно да представяме гастро визитката на страната ни по света. Компанията е водещ производител на храни в Европа. Има 12 производствени предприятия в България, силно развита логистична мрежа и притежава Халал сертификат," коментира посланикът на Индонезия у нас Иуан Богананта.