Британската технологична компания Cerillion, която е специализирана в дигитални бизнес решения, ще отвори трети ключов офис за структурата си, който ще се намира в София. Към момента тя има локации във Великобритания и Индия, като тази у нас се очаква да "допринесе" успешното развитие на бизнеса ѝ.

"Със скорошния ускорен растеж, който отчитаме от Cerillion, воден от нарастващото търсене на решенията ни, компанията разширява екипите си във всички локации. Добавянето на София осигурява достъп до значителен брой таланти в този важен европейски технологичен хъб", се казва в официалното прессъобщение на дружеството.

Ръководител на българския екип ще бъде Розалия Пандаузова, която има богат опит в работата с водещи телекомуникационни оператори у нас, като Telenor, Cosmote и Vivacom.

В официалното съобщение не се посочва колко голям ще бъде екипа на компанията у нас и какви специалисти се търсят за него.

"София бързо си спечели репутация на технологичен хъб в Централна Европа с отлична образователна система и с висококвалифицирани ИТ служители, владеещи чуждестранни езици", посочва главният изпълнителен директор на Cerillion Луис Хал.

Британската компания е основана през 1999 година. Тя е специализирана в предоставянето на различни услуги и технологични решения за над 90 клиенти в международен план. Един от основните сектори, към които е насочена дейността ѝ, е телекомуникационният.

Cerillion има пазарна капитализация от 247,9 милиона паунда или над 290 милиона евро, като за нея работят 233 служители.