Най-голямата верига дрогерии у нас dm удвоява капацитета на работните места в логистичния си център догодина, обявиха от компанията. Съоръжението е разположено в община Елин Пелин и отвори врати в края на 2013 година.

Към момента в центъра са наети около 60 служители, които обгрижват доставките и продажбите на поръчани продукти.

Амбициите на компанията са на година да се разкриват по 10 нови филиала у нас.

През изминалата вече финансова година са открити 11 нови магазина в страната, като с нарастването на мрежата от обекти и броят на работните места е скочил.

Работната сила в обектите у нас вече наброява 500 служители. Общо служителите на концерна на пазарите в Централна и Източна Европа достигат близо 56 640 наети.

Същевременно dm обяви ръст в оборота си за последната финансова година с 21.4 на сто. С това обемът на продажбите е достигнал 95.66 милиона лева.

От компанията коментираха, че над половината от ръста се дължи на старите магазини от веригата, докато новоткритите обекти все още набират сила и се развиват.

Общите приходи на цялата група са в размер от 9.7 милиарда евро, което бележи скок от 7 на сто.

През следващата година дружеството разширява бизнеса си и в още една държава, като ще навлезе в Италия. Територията на Ботуша ще се превърне във втория най-голям пазар за компанията след този в Германия.