Американският автомобилен производител Ford разширява новата гама Puma с допълнителни опции за задвижване и оборудване. Моделът, произведен в Румъния, ще има и луксозна версия, Puma ST-Line Vignale. Тези и още модели ще се произвеждат в Крайова, южна Румъния, където Ford е инвестирал приблизително 200 милиона евро в модерното производствено предприятие, пише Romania Insider. Tака общата инвестиция на групата в Румъния възлиза на близо 1,5 милиарда евро от 2008 г. насам.

Puma ST-Line Vignale ще стане най-луксозният SUV, произведен в Румъния. По-късно тази година Ford ще започне да произвежда нова спортна версия - Ford Performance Puma ST.

"Клиентите ни заявиха, че искат редица опции, които да им помогнат да намерят комбинация от стил, оборудване и ефективност, които са точно за тях. Това е нещо, което се ангажирахме да доставим с Puma, а с новата Puma ST, излизаща по-късно тази година, все още не сме приключили ", заяви Роланд де Ваард, вицепрезидент по маркетинг, продажби и сервиз на Ford Europe.