Foxconn обмисля продажбата на все още недовършения си завод в Китай, пише Reuters, цитирайки свои източници. Тайванският гигант в производството вече търси банки, които да ѝ помогнат да намери купувач на фабриката на стойност $8,8 милиарда.

Новият заводът, който се строи в южния град Гуанджоу, ще произвежда LCD екрани. Компанията обаче отчита спад на търсенето на фона на търговската война между Съединените американски щати и Китай. Продажбата би било най-голямото изтегляне на компания от Поднебесната империя.

Строителството струва около $8,8 милиарда, но цената на продажбата все още не е определена. Компанията отказва коментар.

Търговската война между САЩ и Китай, която ексалира отново, след като президентът Доналд Тръмп наложи мита от 10% върху нови $300 милиарда внос от Китай от 1 септември, наруши тежко световната верига за доставки. Това накара и Foxconn - една от най-големите компании, които произвеждат стоки по поръчка - да направи преглед и на своята. Това, както и забавящото се търсене на телевизори с големи екрани, кара компанията да търси купувач за завод, казва източник на агенцията.

Изграждането на завода бе обявено през 2016 г. и бе най-голямата инвестиция в южния град..

Основателят на Foxconn се впуска в политическа битка

Основателят на Foxconn се впуска в политическа битка

Успешният му бизнес обаче може да му коства гласове