Дългоочакваното събитие на Apple е факт, като компанията обновява голяма част от продуктовата си гама с нови модели. За голяма част от феновете на компанията това е най-важният ден в годината.

iPad Pro

iPad Pro

Събитието започна с представянето на iPad Pro - огромен таблет с широчина на екрана е 12.9 инча, като според компанията неговата цел е да бъде ползван в бизнеса. За сравнение, има лаптопи с по-малък дисплей. Таблетът е с резолюция от 2732х2048 пиксела, което е повече отколкото 15 инчов лаптоп MacBook Pro. iPad Pro тежи 700 грама, което е доста за мобилно устройство. Процесорът на таблета е A9X и според Apple, той е с 1.8 пъти по-бърз от предшественика си A8X. Камерата е 8 мегапиксела, а устройството ще работи с най-новата версия на iOS - 9. Цената му в САЩ ще бъде 800 долара за 32GB версия, 950 долара за 128GB версия и 1079 долара за 128GB, който поддържа WIFI и 4G.

Заедно с таблета Apple пуска и... химикалка.

Apple Pencil

Apple Pencil

Аксесоар, който следва да се използва за писане върху таблета. Целта е да служи в комбинация с новия iPad Pro. През 2010 г. покойният основател на Apple Стив Джобс заяви: Ако видите химикалка (за мобилни устройства), изхвърлете я. Химикалката ще струва 99 долара.

Вижте я в действие във видеото:

iPhone 6S и iPhone 6S Plus

iPhone 6S

iPhone 6S идва с размер на екрана от 4.7 инча, докато iPhone 6S Plus е с екран от 5.5 инча. Като цяло новостите се свеждат до нов корпус, 3D тъч технология, при която телефонът знае колко силно натискате, по-добра камера и розов цвят.

Нов AppleTV

AppleTV

Новият AppleTV идва с интегриран асистент Siri, собствен AppStore, както и тъч дистанционно, което може да се използва и за игри.

Apple вярват, че бъдещето на телевизията е в приложенията и определено залагат на това в новия AppleTV.

Обновен iPad mini 4

Съществената промяна и тук е новият процесор.