За втора поредна година ОББ бе отличена с приз в категория "Ефективност" в Годишните награди "Банка на годината". Наградата за "Ефективност" е една от основните категории конкурса, а най-ефективна банка е тази, която е спечелила най-много от присъщата си дейност - кредитиране и обслужване на парични операции, като същевременно поддържа оптимално разпределение на активите си и следи стриктно риска в своя портфейл.

"Нашият екип със сигурност дава забележителен пример за постигане на устойчив растеж. Изключително съм горд от начина, по който успяваме да балансираме многото специални задачи за успешното завършване на сливането с непрекъснатата дигитална трансформация, като в същото време успяваме да държим клиента в центъра на ежедневната ни работа. В ОББ имаме страхотни хора и те заслужават това признание!", сподели Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ, докато приемаше лично наградата.

Снимка 626273

Източник: ОББ

Наградите Банка на годината са учредени и връчени за първи път през 1992 г. Главната идея на тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции.