Остава съвсем малко време до момента, в който европейците ще могат да пътуват от Стария континент до Австралия без прекачване. Но поне трябва да стигнат до Лондон за тази цел. През миналата година от австралийската авиокомпания Qantas обявиха, че пускат линия между английската столица и град Пърт.

Тази събота предстои да бъде извършен първия полет по нея, като планирано той ще отнема 17 часа, пише Bloomberg.

За толкова време пътниците ще изминават разстоянието от 14 498 километра между двата града, като това ще е първата подобна транспортна услуга за директен полет между двата континента.

Стъпката ще бъде много важна за Qantas, която планира да стартира още подобни полети на дълги разстояния до различни точки до 2022 година. Цента на компанията е хората да пътуват до Австралия без прекачвания в Азия или Близкия Изток.

"Компанията се е прицелила в бизнес клиентите, които искат по-удобно пътуване до континента", казва професорът по транспортен мениджмънт в университета в Сидни Рико Меркерт.

Залогът на авиокомпанията е сериозен - полетите между Лондон и Пърт ще бъдат ежедневни, като те ще се извършват от самолети Boeing Dreamliner, а една трета от местата ще бъдат бизнес или премиум икономична класа.