Една година от откриването си отбелязва на Никулден - 6 декември, столичният шоурум на българския частен монетен двор "Булминт". За една календарна година обектът, който се намира на ул. "Оборище" 1, се превърна в разпознаваема и търсена локация не само за инвеститорите и колекционерите, но и за всички, които искат да направят уникални и ценни подаръци от злато и сребро за близки и приятели.

Шоурумът предлага пълната гама продукти от портфолиото на "Булминт" - инвестиционни кюлчета и монети, колекционерски и тематични медали от злато и сребро, отсечени съгласно световните стандарти и изисквания за продукти от благородни метали.

Преди 1 година, като жест към жителите и гостите на София, "Булминт" постави началото на възпоменателна емисия сребърни медали "#СОФИЯ", която да включва най-разпознаваемите културно-архитектурни обекти на града. При откриването на шоурума през 2022 г. бе представен първият медал - Храм-паметникът "Св. Александър Невски", а през настоящата година бе отсечен следващият продукт от колекцията - "Орлов мост".

Екипът на шоурума в София отчита, че двата сребърни медала остават едни от често купуваните продукти със сантиментална и колекционерска стойност.

Снимка 644353

Източник: Булминт

Най-търсен продукт за момента, предвид наближаващите зимни празници, е "Сребърната паричка за питка". Посветена е една от най-спазваните български традиции - в обредния хляб на Бъдни вечер да се сложи сребърна паричка за късмет и плодородие. Освен ритуален характер, паричката има и колекционерска стойност - отсечена е от чисто сребро проба 999.9 във висше мат-гланцово качество.

Наред с подаръците, свързани с традиции, се търсят и такива, които са подходящи за любимия човек или семейство, като новите сребърни инвестиционни монети с бранда "Булминт" - "Сребърен феникс" и "Маори", с тегло 1 трой унция и изящен proof-like финиш. Реверсът (гърбът) на двете монети изобразява лика на Крал Чарлз III, годината на издаване - 2023 г. и номиналната стойност - 2 новозеландски долара.

Аверсът на първата инвестиционна монета на "Булминт" - "Сребърен Феникс", представя грациозното оперение на митичната птица, което сякаш се слива с пламъците, от които тя излиза. Дизайнът включва и латентно изображение за защита против фалшификация. При смяна на ъгъла, от който се наблюдава монетата, на мястото на стилизирания пламък се появява логото на "Булминт".

Монетата "Маори" е вдъхновена от мита за сътворението на света според коренното население на Нова Зеландия. Изделието е изработено от 1 унция инвестиционно сребро проба 999 в proof-like качество на отсичане. На реверса са отсечени образите на митичните Rangi и Papa - Небесният баща и Земната майка, от които произлиза светът според вярванията на маорите.

Продуктите на "Булминт" се предлагат и в онлайн магазина bulmint.com, а жителите и гостите на Пловдив могат да посетят шоурума на ул. "Отец Паисий" 24.