Поредното успешно изстрелване на ракета от SpaceX отбелязва два рекорда за компанията на Илън Мъск, пише The Wall Street Journal. Това е 19-тото изстрелване в рамките на календарната 2018 година - с едно повече от 2017 година. А компанията има планирани още няколко за този месец.

Освен това за първи път една и съща ракета бе използвана цели три пъти и бе приземена успешно.

Falcon 9 изпрати в Космоса повече от пет дузини малки сателита - най-големият брой в историята. Подобни мисии, в които компанията изстрелва няколко сателита едновременно, ще помогне на SpaceX да се справи с конкуренцията на други компании, които се подготвят да използват по-малки и по-евтини ракети.

Намалявайки разходите за потребителите и използвайки неколкократно основните двигатели и други части, Мъск и екипът му се опитват да улеснят предприемачите, академиците и други групи да достигнат Космоса.

В този случай ракетата полетя за трети път в рамките на седем месеца без капиталов ремонт, което показва растящата експертиза на екипа и увереността им.

Тъй като световното търсене за по-големи сателити в по-висока орбита стагнира и най-вероятно ще се свие през следващите две или три години, конкуренцията за по-ниския клас на сателитния пазар ще се усили.При този полет SpaceX изпрати 64 сателита от 17 различни държави и институции, включително средно училище в САЩ.

Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX

Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX

Главният изпълнителен директор Илън Мъск разкри самоличността му