Един от големите работодатели в сферата на управлението на бизнес процеси у нас Sutherland отваря нов офис в Пловдив, с който компанията вече ще има екипи в общо четири града у нас заедно с тези в София, Варна и Бургас.

От дружеството потвърдиха пред Money.bg, че там ще бъдат наети 300 служители, като първоначално за екипа ще се търсят хора, които владеят немски език. Причината е, че първоначално служителите в Пловдив ще обслужват пазари, насочени към немско говорещи клиенти.

От Sutherland посочват, че от пловдивския офис ще бъдат предоставяни услуги за дългогодишен техен клиент. Те не разкриват кой конкретно е той, но обясняват, че става дума за един от най-големите и иновативни интернет магазини в световен мащаб. Служителите в Пловдив ще работят с клиенти на въпросната компания, направили онлайн поръчки чрез него.

"Този наш клиент е един от доверените партньори на Sutherland, с които компанията работи над 15 години на глобално ниво и над 5 тук в България. Именно с него навлязохме и в другите градове, където работим активно - Бургас и Варна", допълват от компанията.

Освен владеенето на немски език сред другите изисквания към кандидатите са базовите компютърни умения, а възрастови ограничения няма. От Sutherland обясняват, че работата в новия им офис ще е подходяща за студенти, като се предлага гъвкаво работно време с възможност за смени от 4, 6 и 8 часа на ден.

Sutherland оперира на българския пазар от 2008 година, когато отваря първият ѝ офис в София. Към момента локациите на компанията в столицата са три. Офисът в Бургас работи от 2014 година, като там са заети около 300 души, а този във Варна отвори врати две години по-късно.

Към момента в България за Sutherland работят над 2800 служители, като от петте локации у нас се ползват повече от 16 езика. Едни от по-големите клиенти за екипите у нас са Spotify, Hilton, GO Daddy и McAfee.

Международната група работи в близо 20 държави, като работи за 120 от най-големите компании в света, присъстващи в класацията Fortune 1000.