Румънска верига магазини за бижута Teilor, която оперира в региона на Централна и Източна Европа, включително в България, е получила инвестиционен заем на обща стойност 8,47 милиона евро от държавната банка EximBank, пишат румънски медии.

Идеята е капиталът, отпуснат от EximBank, да бъде използван за придобиване на запаси от бижута и за по-нататъшни инвестиции в магазините, които компанията ще открие в чужбина.

Холдингът включва също Teilor Invest Exchange, мрежа от обменни бюра, и Invest Intermed GF IFN - небанкова финансова институция, като последните две компании работят заедно под марката MoneyGold.

Групата, която включва веригата магазини за бижута, планира да събере 9,1 милиона евро чрез частно пласиране на корпоративни облигации на Букурещката фондова борса.

"Кредитът от EximBank, ще подкрепи усилията ни за разширяване бизнеса. Искаме да изградим разпознаваема марка в чужбина и да предоставим обещаните резултати за растеж на всички участващи страни", каза Вили Дику, главен изпълнителен директор на Teilor.

"Намираме се в благоприятен момент за нашия бизнес и искаме да се възползваме максимално от възможностите, с които разполагаме."

Магазините на Teilor в Румъния са над 40 в цялата страна. Брандът има локации и у нас.