Китайската технологична компания Huawei обяви 39% ръст на приходите си за първото тримесечие на годината до 179,7 милиарда юана или 26,81 милиарда долара. Това са първите тримесечни резултати, които компанията представя, съобщава Reuters.

Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света посочва още, че маржът на нетната й печалба е около 8% за разглеждания период или леко по-висок от този за същото тримесечие на предходната година.

Компанията представи резултатите си на фона на сериозния натиск от страна на Вашингтон за забрана използването на продуктите ѝ в САЩ и в други големи икономики при въвеждането на новото поколение 5G мрежи.

От китайския производител посочват, че към края на март месец са подписали 40 споразумения свързани с изграждането на инфраструктура за 5G технологиите. Също така от съобщението става ясно, че за разглеждания период са доставили над 70 000 5G базови станции, а очакват до май те да станат 100 000.

През първото тримесечие доставените от производителя смартфони са 59 милиона. Година по-рано, според изчисленията на анализатори, те са 39,3 милиона.