Metro Cash & Carry разгърна нова франчайз мрежа от магазини в Сърбия, съобщава европейското издание ESM.

Първият магазин Jutro отвори врати в Дивчибаре, ключова туристическа дестинация в Сърбия, която се намира на около 440 км от София. Неговият асортимент включва над 5000 стоки.

Стратегията на търговеца на едро е да открие стотици магазини Jutro в Сърбия, като инвестира в подобряването на съществуващите малки до средни търговски обекти през следващите години.

Търговецът на едро ще предлага различни модели на финансова подкрепа, в зависимост от състоянието на предложените обекти и интереса на собствениците да извършват самостоятелно определени подобрения.

Германската Metro: Оставаме в Русия, ние сме "отговорен бизнес"

Крупна германска верига хипермаркети, работеща и у нас: Оставаме в Русия, ние сме "отговорен бизнес"

Компанията има годишен ръст на продажбите в Русия от 22%

Знания и опит

Metro обяви, че ще сподели знанията и опита, които е развил в тази област по целия свят, с търговски франчайзи, работещи под различни имена в други страни, като Румъния, Чехия и Полша.

Metro също така ще се стреми да въведе нови цифрови решения в търговските обекти, като гарантира по-голяма ефективност в области като доставки и поръчки.

Андре Риненсланд, генерален мениджър на Metro Cash & Carry Сърбия, каза, че компанията вярва в необходимостта да подкрепя семейно управляваните независими търговци на дребно и е наясно с предизвикателствата, пред които са изправени.

 Amazon придоби Metro-Goldwyn-Mayer за 8,5 милиарда долара

Amazon придоби Metro-Goldwyn-Mayer за 8,5 милиарда долара

Джеймс Бонд вече е служител на Amazon

Бранка Илич, собственик на първия магазин на Jutro, подчерта, че си сътрудничи с Metro от две десетилетия, но е избрала да се присъедини към новата програма за магазини, за да подобри пазаруването за нарастващия брой туристи в района.

Част от базирания в Германия търговец на едро на храни Metro Group, Metro Cash & Carry Сърбия присъства в балканската страна от 2005 г., където е водещ търговец на едро на храни.