Най-бързият начин да се харесате на шефа си е просто да работите усилено и да постигате добри резултати за работодателя си. Според експертът на CNBC Сузи Уелш обаче е необходимо човек да направи още доста неща, за да спечели дълготрайно симпатията и доверието на ръководителя си.

Като автор на редица заглавия в областта на мениджмънта тя споделя, че ключът към това е в три неща, които служителят може да направи, ако иска шефът му дори да го заобича. Ето кои са те сторед Уелш:

1. Избягвайте клюките в офиса

Авторката признава, че клюките по нечий адрес може да са забавни до момента, в който това не започне да пречи на продуктивността на служителите.

"За да се разграничите от тълпата и да се докажете като лидер трябва да избягвате интригите особено около най-активните такива колеги", казва тя. По нейните думи, ако успеете да устоите на изкушението, ще бъдете наистина възнаградени с уважението на шефа си.

2. Внимавайте със споделянето на лична информация

Да бъдеш напълно естествен в професионалната среда е нещо положително. Трябва обаче много да се внимава със споделянето на лична информация с колеги.

"Има някои теми, които просто не пасват на работното място, като любовния ви живот, семейните ви проблеми или здравословното ви състояние", казва тя.

3. Показвайте, че сте с добри намерения

Когато един ръководител иска да изгради стабилен екип, той търси служители, които могат да спечелят не само неговото доверие, но и това на колегите си. Заради това по думите на Уелш е много важно да покажете, че имате най-добри намерения към всички останали, както и към работодателя.

"Това означава, че на работна среща, например, трябва да стане ясно, че вярвате на хората около вас и че сте сигурни, че всичко, което предлагат те, е за ваше добро и за доброто на компанията", обяснява експертът.