Хората напускат работата си по различни причини, но най-често това се дължи на искане на служителя или работодателя заради твърде големи изисквания или очаквания, заради прегаряне. И когато всеки работен ден е по-скоро изтезание, това е сигурен знак, че е необходима промяна на обстановката. Ето някои често срещани признаци, според huffpost.com ,че е време да започнете да мислите за търсене на нова професионална реализация.

Подценени сте

Ниските заплати са основната причина хората да решат да се откажат от работата си, според към една анкета на PayScale сред 38 000 респонденти.

Заплащането трябва да съответстват на нашия професионален принос и когато не е, ние се чувстваме подценени и неудовлетворени.

Ако сте убедени, че не трябва да очаквате увеличение в близко бъдеще на настоящата си позиция , експертите съветват да се свържете с приятели и колеги за съвет и помощ. Може би те ще ви предложат работа, която може да ви подхожда или друго решение на вашия проблем.

Колкото по-дълго стоите в тази позиция, толкова по-вероятно сам да започнете да се подценявате. На този фон самочувствието ви може да спадне и вие ще започнете да се възприемате така, както мениджърът или компанията ви виждат.

А това сигурно ще повлияе негативно на цялостното възприемане на вашите качества, професионална кариера и развитие.

Снимка 490852

Източник: iStock

Твърде много се очаква от вас

Когато дадена компания вярва, че служителят трябва да е на разположение денонощно, това е знак, че тя не е загрижена за благосъстоянието на служителите и поддържа култура на нездрав работохолизъм . В този случай е необходимо да промените мястото на работа възможно най-скоро.

Лидерите са много по-заинтересовани от това да обслужвате компанията, отколкото да се чувствате пълноценна част от компанията.Този ​​тип организация е много опасна, защото те често оставят служителите без никакъв стимул за развитие. След дълъг период на работа при такива условия може да бъде трудно за служител да направи следващата стъпка и да си намери нова работа.

Работата отнема твърде много от вашата енергия

Прегарянето е състояние на хроничен стрес на работното място, което води до отчуждение и цинично непродуктивно отношение към извършваната дейност.

В резултат на това през цялата седмица хората мислят само за уикенда, за да се отъркват просто от работата и работно си място.

За да определите дали прегарянето е свързано с вашата работата, трябва да проследите честотата и причината завъзниквавето на подобни симптоми.

8 съвета за тези, които мразят работата си

8 съвета за тези, които мразят работата си

Или как да заобичате това което правите, без да живеете с постоянно чувство на недоволство и безпокойство

Вие сте под стрес

Ако страдате от безсъние, мускулни болки, мигрена и други симптоми на стрес, това вероятно са признаци, че работата ви е "токсична". Експертите по организационно поведение са убедени, че преумората, липсата на автономност и икономическата несигурност могат да създадат вредна работна среда, от която трябва да се отървете, вместо да се опитвате да се справите със ситуацията.

Когато сте подложени на силен стрес, може да е трудно да вземем рационални решения: обърнете към специалист, който да прецени вашите проблеми и възможности.

Работата ви кара да се чувствате постоянно тъжни

Ако сте стигнали до етапа, когато ви е страх или ви е тъжно да отидете в офиса, трябва спешно да смените мястото на работа. Въпреки че работата ви може да не е единствената причина за това състояние, нито едно от тях не си струва да рискувате здравия си разум и психическото благополучие.

Да си успешен в живота е лесно, ако знаеш няколко тайни

Да си успешен в живота е лесно, ако знаеш няколко тайни

Някои хора виждат себе си като патологични неудачници. Те нямат желание да се изкачат на друго, по-високо ниво

Не можете да бъдете себе си

Необходимостта да се преструвате постоянно на някой друг, за да имате успех в работата, може да се отрази негативно на вашето психично здраве.

Ако чувствате необходимост постоянно да коригирате поведението си, за получите одобрение от шефа си, това не е честно спрямо вашата същност и професионалните ви качества, смятат специалистите.

Не можете да давате 100%, ако не сте това, което сте. Има много компании, които възприемат индивидуалността и откритостта на своите служители като техен голям плюс.

Снимка 455514

Източник: iStock

Отегчени сте

Ученето ни държи мотивирани и липсата му често е знак, че сте надраснали работата си. Дейност, която не ви позволява да почувствате собствения си професионален и личен растеж, само предизвиква скука.

Ако чувствате, че правите едно и също нещо всеки ден, това може да е знак, че е време да продължите напред.

Мечтаете за смяна на дейността

Ако сте силно запалени по нещо, което не е свързано с настоящата ви позиция, вероятно сте готови за голяма промяна в професията.

Един от важните признаци е чувството за неувереност по отношение на сегашната си дейност и когато започнете да се интересувате и изследвате различни области за нова кариерна посока, това обикновено е сигнал, че сте узрели и за промяна на работата.

Снимка 475249

Източник: iStock

Изпитвате безпокойство

Слушай себе си. Ако имате чувството, че нещо не е наред, постоянно или често изпитвате безпокойство в съществуващата професионална ситуация, това означава, че трябва да помислите за промяна. Трябва да се успокоите и трезво да се запитате: " Каква е следващата стъпка?"

Претеглете плюсовете и минусите, за да видите дали напускането е правилният ход. Оценете емоционалното си състояние и доколко то се дължи на професионалната сфера.

Разбира се, повечето хора не харесват работата си, но обикновено тя има и хубави аспекти. Това може да са колеги, офис или възможности за кариера в компанията. Но когато се чувствате неудобно през повечето време на работното място, може да е време да си тръгнете.