Александър Арно, синът на най-богатия човек в Европа, влиза в борда на изпълнителните директори на Tiffany & Co., след четири години като главен изпълнителен директор на марката за куфари от висок клас Rimowa, пише Business Insider.

В Tiffany 28-годишният Арно ще бъде изпълнителен вицепрезидент "Продукти и комуникации", се казва в съобщението на компанията. Tiffany & Co. наскоро бе придобита от LVMH, най-големият производител на луксозни стоки в света, който се управлява от бащата на Арно, милиардерът Бернар Арно. След едномесечен спор LVMH приключи сделката си за закупуване на емблематичната марка бижута за 15,8 млрд. долара (октомври 2020 г.).

"Напускам Rimowa, за да се присъединя към Tiffany в Ню Йорк", написа Арно в публикацията. "За мен е чест, че бях част от семейството на Rimowa.Независимо от разстоянието, Rimowa винаги ще бъде в сърцето ми", пише Арно.

LVMH се ръководи от баща му Бернар Арно от 1989 г., който е най-богатият човек в Европа и четвъртият най-богат човек в света, с нетна стойност на богатството около 117 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. В началото на пандемията богатството му се сви с 30 милиарда долара, след като магазините на дребно бяха затворени и цената на акциите на LVMH рязко се срина. Оттогава империята му се възстановява и загубите се връщат.

Още три деца на Бернар заемат ръководни позиции в портфолиото на LVMH. 45-годишната Делфин Арно е изпълнителен вицепрезидент на Louis Vuitton. Антоан Арно, 43-годишен, е главен изпълнителен директор на Berluti. Той отговаря за имиджа, комуникациите на LVMH. И Делфин, и Антоан са в борда на директорите на LVMH. 26-годишният Фредерик Арно е главен изпълнителен директор на Tag Heuer. (Най-малкият син на Бернар, Жан, все още учи, според Bloomberg.)

Друг ветеран от Louis Vuitton - Антъни Ледру ще поеме поста главен изпълнителен директор на Tiffany, замествайки Алесандро Боглиоло.