Азиатският милиардер Ли Ка-шин обяви своите планове за оттегляне от бизнеса. 89-годишният милиардер смята да напусне поста на председател на конгломерата CK Hutchison през следващата година, твърди Wall Street Journal.

Според запознати на негово място ще застане синът му Виктор Ли, който в момента е заместник-председател на корпорацията. CK Hutchison управлява бизнес за милиарди долари, включващ дейност в областта на търговията, телекомуникациите, инфраструктурата, пристанища и други.

В отговор на въпросите около пенсионирането на Ли Ка-шин от неговата компания заявяват в мейл до CNBC: "Господин Ли е говорил за неговото пенсиониране и преди и е посочвал, че Виктор ще го наследи. Той е в много добро здраве.".

От фирмата допълват:"Няма точно посочено време, в което той ще обяви официално излизането си от бизнеса.".

През 2017 година хонконгският милиардер е на 19-о място по богатство в света в класацията на престижното издание Forbes със състояние, изчислявано на 31,2 милиарда долара. Това прави Ли вторият най-богат човек в Азия след Уанг Джианлин, който е на първо място по богатство в Китай и на 18-о в списъка на Forbes.