Ексцентричният предприемач и създател на едни от най-интересните компании в момента - Tesla и SpaceX, е модел за успех. Но той има своите малки тайни, които му помагат да се справя с всички трудности с лекота.

След срещата с акционерите на автомобилния производител във вторник, той отговори на някои върпоси на свои фенове за това какво обича да прави в свободното си време.

"Случам музика в колата. Гледам филми, но определено по-рядко отпреди...Прекарвам време с децата си и с приятели, нормални неща. Понякога прекарвам много време и в Twitter", обясвята той и допълва: "Обикновено обаче съм повече фокусиран върху работата.".

Всъщност Мъск работи по 100 часа на седмица и споделя, че "създаването на компания е почти като отглеждането на дете", пише сайтът Moneyish.com.

И той не е единственият с подобен график. Изпълнителният директор на Yahoo Мариса Майер споделя, че отделя по 130 часа седмично на интернет компанията, като е много стриктна по отношение на времето, което прекарва в сън или дори в тоалетната.

Шефът на Apple Тим Кук пък признава, че започва да отговаря на служебните мейли от 4:30 часа сутрин.

И отново на Илън Мъск, който обобщава каква е цената да постигнеш подобен успех. Когато през 2013 година му задават този въпрос, той отговаря: "Да работиш до побъркване".