Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се срещна с папа Франциск по време на посещение във Ватикана днес. Освен, че за случая създателят на социалната мрежа замени любимите си сиви тениски с костюм, той занесе и подарък на ръководителя на римокатолическата църква.

По време на посещението, на което го придружава съпругата му Пресила Чан, Зукърбърг подари дрон на папа Франциск.

“Това беше среща, която не може да бъде забравена”, коментира шефът на Facebook и допълва: “Можеш да усетиш топлината и добротата на папата, както и колко силно той иска да помага на хората”.

В официално съобщение на пресофиса на Ватикана се посочва, че двамата са разговаряли за възможността новите технологии да бъдат използвани в борбата срещу бедността, за насърчаване на културата и за подкрепа на хората в неравностойно положение.

Марк Зукърбърг обяви, че ще пътува до Италия през миналата седмица, след като страната беше ударена от серия земетресения, отнели живота на стотици хора.

Създателят на Facebook ще участва в онлайн сесия, на която ще му бъдат задавани въпроси от желаещи, пише CNN Money. Тя е насрочена за по-късно днес.

Самият Зукърбърг сподели снимка и коментар от посещението си в социалната мрежа: