Ако все още не сте решили къде искате да почивате това лято, но плановете ви включват поне няколко дни на българското Черноморие, най-добрата опция са Златни пясъци. Поне според туристическата онлайн платформа Big 7 Travel, която класира плажа на Златни пясъци сред 50-те най-добри за лято 2021.

"Златни пясъци се намира в близост до Варна и има един от най-хубавите, ако не и най-хубавият плаж в региона. Водата е чиста и с перфектна температура за плуване, а пясъкът наистина е златен", посочват от сайта в своята класация.

Българският курорт попада на 38-мо място в нея точно преди плажът Ипанема в Рио де Жанейро. Плажът на Златни пясъци е единственият от България, който попада в списъка.

От Гърция пък присъстват две предложения. По-надолу в класацията е Псару на остров Миконос, а на 26-та позиция е Елфониси на остров Крит.

Хърватия също присъства с два плажа - Ягодна в Хвар и Златни рат на остров Брач.

Остров Ваерой

Източник: iStock

Остров Ваерой

На първо място като най-добър плаж за 2021 година е плажът на остров Ваерой в Норвегия, който е част от Лофотенските острови. Въпреки че при него липсва тропическата екзотика, от там се откриват красиви гледки към крайбрежието.

Веднага след него са Уайтхевън в Австралия и Фиг Трий Бей в Кипър.