Вероятно не звучи изненадващо, че технологичните и консултантските компании са сред работодателите, предлагащи най-високи възнаграждения на служителите в САЩ.

В последното издание на годишната класация на платформата за намиране на работа Glassdoor присъстват, както гигантите в IT индустрията Facebook, Google и LinkedIn, така и много други не така добре познати фирми.

В топ пет на корпорациите, даващи най-високи заплати, средното ниво на трудовите възнаграждения е над 150 хиляди долара годишно. Сред тях са консултантските фирми AT Kearney и PWC, заедно със софтуерните разработчици VMware, Splunk и Cadence Design Systems.

Снимка 288287

Източник: Bloomberg

И въпреки че за дружествата, занимаващи се с инвестиционно банкиране, заедно с хедж-фондовете се знае, че плащат повече от добре, средната заплата при работодатели, като Goldman Sachs Group от 107 500 долара не е достатъчна, за да класира компанията по-високо.

Все пак от Glassdoor посочват нещо, което е добре служителите да не забравят - заплащането не е единственият важен фактор, когато човек си избира работа.

"Не е задължително да има връзка между високите заплати и доброто управление на компанията", обяснява главният икономист на платформата Андрю Чембърлейн, цитиран от Bloomberg.

"В листата присъстват както фирми, управлявани от шефове с много висок рейтинг, така и някои, ръководени от директори с доста нисък", допълва той.