Apple дава на някои от своите служители огромни бонуси като стимули да останат в компанията и да не бягат при конкуренти като Meta, предаде Business Insider.

Според анонимни източници повечето от изненадващите бонуси са в акции и се оценяват между 80 000 - 120 000 долара, като някои получават 50 000 долара до 180 000 долара. Бонусите отиват при софтуерни инженери, които ги получават в продължение на четири години и се считат за стимул служителите да останат в Apple, пише Bloomberg. Те няма общо с типичните парични възнаграждения на служителите на Apple.

Технологичните гиганти отдавна се опитват да привлекат и задържат най-блестящите таланти в Силициевата долина, като Meta, Google, Apple и други компании се борят със зъби и нокти, за да задържат подобни служители.

Изненадващите бонуси на Apple са само един от примерите за това, особено след като Apple и Meta продължават да си "разменят" служители. Meta нае около 100 софтуерни инженери на Apple през последните месеци, а Apple привлече служители на Meta.

Войната стана още по-сериозна на фона на заявките за бъдещето на мегавселената.

Meta обяви, че планира да инвестира около 10 милиарда долара в "мета инвестиции" само през тази година.

Влошаването на имиджа на Facebook беше една от причините, които принудиха компанията да увеличи заплатите, които предлага на новите служители.