Българският доставчик на телекомуникационни услуги Neterra съобщи, че разширява бизнеса си в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава SeeNews. Компанията вече е разположила своята инфраструктура в центъра за данни Equinix SG1 в Сингапур и е създала там дъщерно дружество под наслов Neterra APAC PTE. LTD.

Neterra вече може да предоставя директни маршрути за пренос на данни до Сингапур и региона, предоставяйки поддръжка и телекомуникационни услуги, включително междуконтинентална свързаност, глобален пиъринг, облачни услуги и DDoS защита, се казва в прессъобщение на дружеството.

Снимка 551310

Източник: iStock

Новото местоположение е директно свързано с точката на присъствие на компанията (PoP) в Марсилия, Франция. То ще служи като център за иновации и решения, фокусирани върху клиентите. Освен това Neterra ще предостави услугите за свързаност на дъщерното си дружество - платформата за интернет обмен NetIX.

Neterra, която е със седалище в София, е основана през 1996 година. Компанията притежава и управлява четири центъра за данни и глобална мрежа от над 220 PoP точки в повече от 65 държави.

Невен Дилков от Neterra беше преизбран начело на Борда на директорите на ecta

Основателят на най-големия независим БГ телеком с втори мандат в ръководството на европейска асоциация

Организацията се бори за справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия