Германската финтех компания Vivid стъпва на пазара в Румъния. Тя ще предоставя инвестиционни услуги, включително безкомисионни частични инвестиции в американски и европейски акции и инвестиции в метали като злато и сребро. Това заявяват от компанията.

Vivid предлага инвестиции и в криптовалути като биткойн, етер или лайткойн.

Румъния е седмата страна, в която Vivid стартира своите услуги. Компанията оперира в Германия, Франция, Испания, Италия, Португалия и Словения.

Revolut пуска кредитни карти в най-голямата икономика

Revolut пуска кредитни карти в най-голямата икономика

Британската компания продължава експанзията си

Миналата година Vivid набра над 100 милиона евро от инвеститори като Ribbit Capital и Greenoaks Capital, а в момента се оценява на 360 милиона евро, по информация на стартъпа.

"Румънският пазар е добре развит и има финансово образовани инвеститори. Хората, които търсят лесен и евтин начин да инвестират, могат да се възползват от услугите ни", казва съоснователят на Vivid Александър Емешев.

Компанията Vivid е основана в Берлин през 2019 г. от Артем Яманов и Александър Емешев. Има над 300 служители в Берлин, Дъблин, Амстердам и Москва и над 130 000 клиенти в Германия, Франция, Испания, Италия и Португалия.