Американската интернет компания Google/Alphabet е най-доброто място за работа за седми път в рамките на 10 години, сочи класацията на списание Fortunе.

В списъка има шестима новодошли работодатели, сред които е веригата хотели Hilton под номер 56. Американското подразделение на шведския производител на мебели IKEA пък отново се завръща в списъка – на 63-та позиция.

За да определи 100-те най добри компании, американското бизнес издание си партнира с консултантската фирма Great Place to Work, за да проведе най-мащабното проучване сред служителите в корпоративна Америка.

Две трети от изследването се базира на въпроси, свързани с нагласите на служителите към доверието на ръководството, цялостното удовлетворение от работата и другарското отношение. Третата част се основава на подробни въпроси относно заплащането и програмите за бонуси, както и поредица отворени въпроси във връзка с практиката по назначаването на служители, методите на вътрешна комуникация, обучението, усилията за разнообразие и други.

Снимка 222132

Източник: Fortune.com