Международната компания Hermes е на път да задмине водещата при луксозните стоки марка в света Louis Vuitton. През следващите години именно Hermes има потенциал да стане най-големият бранд в луксозната индустрия по приходи, прогнозмират анализаторите на Citigroup, цитирани от Bloomberg.

Hermes генерира приходи от 13,4 милирада евро през 2023-а година. Продажбите на производителя на чантите Birkin ще ударят 20 милиарда евро до 2027 година или дори по-рано, според експертни проучвания. 

Снимка 254408

Източник: iStock

Ценовата стратегия на френската компания варира от достъпна до суперлуксозна, което очевидно е успешна формула. И макар че има опасения за забавяне на търсенето за луксозните продукти след постпандемичния бум, акциите на Hermes се представят по-добре от тези на конкурентите с ръст от 20% от началото на годината. 

Компанията е смятана за по-малко потърпевша от спада в индустрията заради експозицията си към много богати клиенти и уникалния си бизнес модел. 

И все пак, все още конгломератът LVMH е най-голямата луксозна група в света със своите 75 марки. Нейните продукти варират от чанти до шампанско. Според оценката на анализаторите от HSBC, само Louis Vuitton генерира около 50% от рентабилността на LVMH и около 26 на сто от продажбите.

Луксозната империя LVMH на Бернар Арно, която му донесе титлата на най-богатия човек в света

Луксозната империя LVMH на Бернар Арно, която му донесе титлата на най-богатия човек в света

Рекордната 2023 година за луксозната империя на Арно LVMH си личи и по увеличение на състоянието му