Netflix ще поиска нови 1.6 милиарда долара от инвеститорите, за да финансира създаването на нови програми и възможни придобивания, предава BBC. Услугата за стрийминг на видео планира да похарчи до 8 милиарда долара за ново съдържание през следващата година при растяща конкуренция в сектора. През 2018 г. гигантът ще пусне 80 филма.

За да набере средствата, Netflix ще издаде облигации. Лихвата по тях все още не е определена, уточниха от компанията в официално съобщение.

Apple ще похарчи $1 млрд. за сериали догодина

Apple ще похарчи $1 млрд. за сериали догодина

Компанията вече нае двама ветерани от Холивуд

Някои анализатори се притесняват обаче, че гигантът харчи и заема твърде много пари. Новият рунд на финансиране ще бъде най-големият досега и четвъртият в последните три години. Досега компанията получи 1 милиард долара от пазарите.

През годината цената на акциите на Netflix се покачиха с над 50% благодарение на ръста на потребителите, който надмина очакванията. В цял свят 109 милиона души плащат за услугата, като броят им нарасна с 15.5 милиона от началото на годината.

Ходът идва в момент, в който очакванията са, че цената на заемите ще нарасне в следващите месеци след повишение на лихвите от Федералния резерв в края на 2017 г.