Rolex, Google и Walt Disney оглавяват класацията на компаниите с най-добра репутация в света Global RepTrak 100. Тя е съставена от международния институт за такива изследване Reputation Institute.

Съгласно резултатите от изследването, пише rns.online, Rolex има най-добра репутация от заради качеството на продукцията и сервизното обслужване. С минимална разлика, втори и трети в рейтинга са Walt Disney за цялостната си репутация в обществото и гражданската си позиция, и Google – за финансовите си резултати и като работодател.

Благодарение на иновационното си лидерство репутацията на Apple също е на висока позиция.

Според оценката на анализаторите  Rolex набрал 78,4 точки от 100 възможни,  Walt Disney - 78,2, Google - 78,1, BMW Group - 77,9, Daimler - 77,7, Lego - 77,4, Microsoft - 77, Canon - 76,9, Sony - 76,7 и Apple - 76,6 точки.

В тазгодишната класация Volkswagen губи 15 точки от репутацията си  в сравнение с 2015 година след скандала  с дизеловите двигатели. 

Анализаторите са изследвали 13 големи пазара, като само шест компании влизат в десетката с най-добра репутация на всеки от тях. В доклада се отбелязва, че е доста сложно компаниите да „експортират” зад граница своят положителен имидж.

Проучването е направено за 100 известни компании на  пазарите в Германия, Австралия, Бразилия, Канада, Южна  Корея, Испания, САЩ, Франция, Италия, Япония, Мексико, Великобритания и Русия.