Базираният в Швейцария производител на строителни материали Holcim обяви, че е придобил Teko Mining Serbia - една от най-големите независими компании за инертни материали в страната. Сделката включва и четирите кариери на Teko, пише SeeNews.

Teko Mining Serbia продава 2,4 милиона тона инертни материали годишно и дава работа на над 150 души в своите четири кариери. Очакваните нетни продажби на компанията тази година ще надхвърлят €20 милиона.

Holcim придобива румънския си конкурент General Beton

Holcim придобива румънски конкурент

Румънската компания има осем завода за готов бетон, в които работат 160 души

"Teko перфектно допълва нашият бизнес с циментови и бетон, позволявайки ни да добавим инертни материали и асфалт като част от нашето интегрирано предложение на този силно динамичен пазар", коментира Милян Гутович - регионален ръководител на сръбската компания за Европа и Близкия изток в Африка.

Миналата седмица Holcim придоби производителя на бетонови смеси General Beton Румъния - отново за неразкрита сума. По-рано тази базираната в Швейцария компания придоби активите и на Heidelberg Cement в Атина, както и мажоритарния дял в независими компании за бетонови смеси в София и Загреб.