ČEZ Group все още не достигнала до решение дали да допусне България в сделката за продажбата на активите у нас, стана ясно от думите на представители на "Инерком България" в кулоарите на енергиен форум в столицата.

"Топката е в двора на ЧЕЗ", посочи финансовият консултант Веселин Захариев, като заяви, че те също чакат с интерес решението и бъдещите стъпки. Той припомни, че решението трябва да бъде взето именно от ЧЕЗ.

Председателят на Съвета на директорите на българското дружество Милена Стоева отново отрече появилата се информация, че е оказван натиск върху банки, които ще предоставят финансиране и че има отказ от тяхна страна.

Захариев уточни, че преговорите с неназованите финансови институции все още продължават, като сделката ще бъде финансирана със собствен капитал и заеми от банките. "Преговорите се водят с нормален тон, всеки ден сме с банките, нещата се развиват", каза той.

Остава отворен въпросът и с арбитража, който чешкото дружество води срещу България. Представителите на "Инерком" припомниха, че българска компания не може да участва в арбитраж срещу България.

Всичко по темата четете ТУК.