В търсене на средства за покупката на EMC на стойност 67 млрд. долара, американският ИТ гигант Dell е на път да продаде софтуерния си бизнес. Това съобщава Reuters, позовавайки се на информирани източници.

Твърди се, че Dell води заключителни преговори за продажба на подразделението си за софтуер на консорциум, който включва Francisco Partners и дъщерна инвестицонна компания на хедж фонда Elliott Management. Двете страни обсъждат продажбата на активи на стойност над 2 млрд. долара, а сделка се очаква в близките дни. 

Dell възнамерява да продаде почти всички свои активи, вкл. разработчика на инструменти за ИТ управление Quest Software и доставчика на решения за мрежова сигурност и защита SonicWall, които са под нейния контрол. Вероятно Dell ще запази само разработчика на облачни технологии за интеграция на софтуерни решения Boomi.

Dell и EMC правят сделката на десетилетието в IT сектора

Dell и EMC правят сделката на десетилетието в IT сектора

Кой е готов да инвестира $67 млрд. в IT

ИТ гигантът от Тексас се нуждае спешно от средства, за да финансира скъпата си покупка EMC. Според анализатори, дълговете на Dell, в резултат на тази сделка, ще възлязат на 49,5 млрд. долара , пише TechNews.bg. 

В края на май 2016 г. Dell договори продажбата на своето подразделение за ИТ услуги на японската компания NTT Data за над 3 млрд. долара. В частност, става въпрос за бизнеса Dell Services, изграден на базата на Perot Services. 

Освен това през април тази година Dell пусна на борсата SecureWorks – компания, специализирана в решенията за ИТ сигурност. В резултат на нейното IPO, първо за американската ИТ индустрия през 2016 г., Dell привлече 112 млн. долара.