Компания от Саудитска Арабия придобива активите на фирмата, която продава у нас автомобили и камиони с марката Mercedes.

Става дума за "Балкан Стар", представители на която от своя страна нито отричат, нито потвърждават информацията, която предаде "24 часа", цитирайки независими източници.

Официалният представител на марката за България от няколко години изпитва финансови затруднения и междувременно с това губи пазарен дял спрямо конкурентите BMW и Audi.

Според подадената информацията именно и това се е превърнало в причина от централата на Daimler да подкрепят крачката на новия инвеститор, който ще стане официален вносител на Mercedes за България.

Арабската компания поема контрола и над продажбите в Румъния, което представителство ще отговаря за развитието на родния ни пазар, като името на шефа на новата компанията все още не е известно. По всяка вероятност поста ще заеме германец, пише още изданието.

България е сравнително малък пазар за леки коли, но пък е атрактивен за камиони. Mercedes държи около 12 на сто от българския пазар за тежкотоварни превозни средства.