"Ей Джи Кепитъл" АД ще придобие едноличен контрол върху "Полиграфия Офис Център" АД. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е одобрила сделката, става ясно от съобщение на регулатора.

И досега "Ей Джи Кепитъл" АД (AG Capital) притежаваше мажоритарния дял в компанията. Британецът Реймънд Терафранка, който притежава миноритарна част, ще я продаде на инвестиционната компания.

Намерението бе обявено в средата на септември т.г.

Придобиващото контрол предприятие "Ей Джи Кепитъл" АД и неговата икономическа група осъществяват стопанска дейност в областта на инвестициите в недвижими имоти, инвестиционно консултиране, посредничество при сделки с недвижими имоти, услуги по развитие и управление на недвижими имоти, посочва регулатора.

Придобиваното дружество "Полиграфия Офис Център" АД осъществява дейност по отдаване под наем на офис площи, находящи се в притежавания от него комплекс, гласи мнението на КЗК.

В тази насока дейностите на придобиваното дружество и групата на придобиващото дружество не се припокриват на който и да е съответен пазар на територията на страната, нито са налице вертикални отношения.

До края на годината се очаква да бъде завършена втората фаза от проекта по изграждане на "Полиграфия Офис Център" - офис сграда с 10 000 кв. м. площ на цена 50 милиона евро. Първата копка бе направена през лятото на миналата година.