Следка за $1 милиард се задава в телевизионната индустрия и една от водещите развлекателни компании от Холивуд има общо с нея.

MGM Holdings - филмовото студиото, което стои за множество емблематични продукции, води дискусии за придобиване на контрол върху премиум филмовия канал Epix.

Сумата за сдеката е над 1 милиард долара, информират източници, запознати със ситуацията, пред Bloomberg.

Базираното в Калифорния студио ще изкупи дела на останалите акционери в компанията Viacom и Lions Gate Entertainment. А самото споразумение се очаква да бъде обявено още следващата седмица, казаха още източниците, които пожелали анонимност, тъй като разговорите са поверитени.

Новото поглъщане ще засили процъфтяващия телевизионен бизнес на MGM чрез добавянето на премиум кабелна мрежа към портфолиото на компанията.

Самото студио инвестира повече в съдърание, се посочва във финансовия отчет на MGM.

Покупката на телевизионния канал ще сложи край на спекулациите около бъдещето на Epix след придобиването на премиум канала Starz от страна на Lions Gate.

Самата развлекателна компания MGM притежава дял от 19 процента в Epix според документи, подадени до регулаторните органи. Lions Gate притежава 31 на сто от канала, а на Viacom се пада другата половина.