"Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД и "Д и Д Експрес" ЕООД обединяват капацитета на двете компании в куриерския бизнес. Стратегическото партньорство не означава юридическо сливане на двете дружества, посочи пред Money.bg Васил Атанасов, изпълнителен директор на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс".

Причината за обединяването на капацитета на двете компании е заради динамичното развитие в сектора на куриерските услуги. "Убедени сме, че тази стъпка ще доведе до по-добри позиции на пазара, по-високо качество и комплексност на предлаганите от нас услуги", каза още Атанасов.

Към момента не е дискутирана темата за сливане на офиси и други подробности, които към момента не са приоритетни, посочи още изпълнителният директор на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс". Очаква се обединението да стане факт от 1 март т.г., а последващото изчистване на допълнителни детайли да отнеме до половин година.

Атанасов подчерта, че най-важното за двете компании е осигуряването на сигурност и стабилност за клиентите при процеса на обединението.

Той посочи също така, че благодарение на партньорството клиентите на "Д и Д Експрес" ще имат достъп до нови услуги. "Рапидо", която работи на българския пазар от 2001 година, е и българският представител на европейската мрежа на германската DHL Parcel, част от групата на Deutsche Post. Родната компания е доставила над 3 милиона пратки през 2016 година.