Застрахователната компания "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" планира да придобие пряко 51% от дяловете на "Медицински Център Америмед" и от дружеството "ОУ СИ Пропъртис". Това става ясно от уведомление, постъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), според което настоящият съдружник доктор Александър Краев ще придобие допълнителни дялове, с което ще увеличи участието си в придобиваните предприятия до 49 на сто.

Придобиваните предприятия оперират на пазара на специализирана извънболнична медицинска помощ в София. 

Очаква се сделката да окаже влияние върху пазара на застраховка "Заболяване" и на пазара на специализираната извънболнична медицинска помощ, между които има частична вертикална свързаност.

БУЛСТРАД стана „Застраховател на годината 2021“

БУЛСТРАД стана „Застраховател на годината 2021“

Групата на "Булстрад Живот" оперира основно на пазарите на общо застраховане, животозастраховане, задължително допълнително пенсионно осигуряване и доброволно допълнително пенсионно осигуряване в България.

По данни на Комисията за финансов надзор за ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД е сред водещите животозастрахователи в България и е лидер в сегмента на здравното застраховане от 2014 г. насам.

"Булстрад" пусна услуга за онлайн плащане по активни застраховки

Един от големите застрахователи у нас пусна услуга за изцяло онлайн плащане на застраховки

Като мярка в борбата срещу коронавируса

Предстои КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.