Индонезия планира да започне изграждането на най-дългия за страната мост.

Проектът е предвиден за следващата година. Съоръжението ще свързва 2 острова, намиращи се в близост до Сингапур. С изграждането на моста ще се стимулира растежа и търговията на държавата, пише Bloomberg.

Мостът ще бъде дълъг 4.3 мили или 6.9 километра. Той ще свързва островите Батам и Бинтан. Изграждането на надморското пътно съоръжение ще струва приблизително 4 трилиона индонезийски рупии или 284 милиона щатски долара. Предвидено е строителството на моста да отнеме около 4 години.

Идеята на кабинета на страната е островът Батам да се превърне в алтернативен транспортен и производствен хъб на Индонезия, който има потенциал да привлече над 60 милиарда долара нови инвестиции. Освен това мостът ще намали значително логистичните разходи, ще подобри свързаността и ще ще стимулира туризма в района.

Чрез развитието на Батам Индонезия ще се опита да привлече повече възможности, които потенциално могат да произтекат от търговската война между САЩ и Китай. Съоръжението също така ще допълни усилията на Сингапур за увеличаване на въздушния пътнически трафик с изграждането на пети терминал на летището Чанги.

Индонезия има стратегически план за възстановяване на стойност 412 милиарда долара.

Индонезия с най-голям икономически растеж от 10 година насам

Индонезия с най-голям икономически растеж от 10 година насам

През 2018-а БВП на страната се увеличи с 5,2%