Джорджия ще се превърне в първия щат, който постепенно ще започне размразяването на икономиката си, предаде Zero Hedge. Решението, обявено от губернатора Брайън Кемпе, стана ясно вчера, а мерките ще влязат в сила от този петък, след като извънредното положение в щата няма да бъде удължавано.

От следващия понеделник дори ресторантите, кината, фризьорските салони и фитнесите ще се върнат към работа. Така на практика щатът е първият, обявяващ отваряне на стопанството като "фаза 1" от федералните регулации.

Не е изненадващо, че в социалните мрежи решението за най-скоростната отмяна на регулациите беше критикувано, като според някои смъртността в Джорджия не покрива изискванията за началото на фаза 1 от размразяването на регулациите.

Изтече планът на Вашингтон за отваряне на икономиката

Изтече планът на Вашингтон за отваряне на икономиката

Мерките се очаква да започнат от началото на май, а губернаторите имат властта да ги променят според нуждите си

Същевременно губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи посочи, че Центърът за контрол и превенция на заболяванията в страната ще назначи по една дузина специалисти във всеки щат, за да се проследява с кои хора са контактували болните. Целта е контактните лица също да се подложат на тестове.

Ню Джърси засега няма да отваря икономиката си, а по думите на Мърфи той няма да вземе решението за това "във вакуум".