Разводът на Великобритания и Европейския съюз може да се окаже много, много скъп за банките на Острова. Нов доклад от консултанта Оливър Уайман сочи, че цената за финансовите институции може да достигне 50 милиарда долара.

Той изчислява още, че страната ще изгуби между 35 000 и 40 000 работни места в резултат от решението на гражданите.

Докладът е и напомняне, че времето за банките намалява. През последната година индустрията се подготвяше за Brexit по начини, които не им костваха много средства - като например кандидатстваха за лицензи в други страни от ЕС.

"През следващите шест до 12 месеца банките трябва да предприемат действия, които са доста по-скъпи и трудни за обръщане - като например инжектиране на средства в клоновете им в ЕС, да преместят служители, да назначат мениджъри и да строят инфраструктура", пише в доклада.

Бизнесът отдавна се опитва да наложи натиск върху премиера Тереза Мей и да получат повече яснота относно плановете й за напускането на Европейския съюз. Много компании задържаха инвестициите си, докато получат повече информация.

Но въпреки това членовете на кабинета продължават да правят спорни и взаимоизключващи се изказвания, увеличавайки още повече объркването.

Според Уайман тази несигурност вече е навредила много на финансовата индустрия.

Междувременно Великобритания записа най-слабия растеж от която и да е друга европейска икономика, като през второто тримесечие ръстът бе едва 0.3%.

Новата жертва на Brexit: Ремонтът на колата става по-скъп за британци

Новата жертва на Brexit: Ремонтът на колата става по-скъп за британци

Ще се плаща повече за поддръжка на автомобила