Страховете около коронавируса в Китай продължават да нарастват експоненциално, заедно с броя на китайските градове, поставени под карантина, тъй като властите се борят за ограничаване на разпространението на болестта, пише Infostock.bg.

В резултат на това, акциите на много от големите компании започват рязко да поевтиняват. Ето четири акции за продажба още сега, според експертите от Investorplace:

Bank of America (BAC)

Акциите на Bank of America (NYSE: BAC) поевтиняват чувствително. Те спадат далеч под 50-дневната си пълзяща средна стойност, за да затворят своята 200-дневна пълзяща средна стойност със спад, който би струвал загуба от около 10%. Това рискува да върне акциите на банката близо до средата на диапазона на консолидация, отчетена в началото на 2018 г.

Apple (AAPL)

Акциите на Apple (NASDAQ: AAPL) тестват критичното ниво при 20-дневната си пълзяща средна стойност, рискувайки тест за 50-дневната средна стойност.

Компанията има значителна експозиция към китайската икономика, както чрез мрежата си на доставчици, така и от търсенето на крайните потребители. Китай представлява близо 17% от нетните продажби през фискалната 2019 г.

Прогнозите на Apple приходите за тримесечието, завършващо през март, надминават очакванията на Wall Street. Компанията отчете приходи от 91.8 милиарда долара за третото тримесечие, приключило на 28 декември. Броят на смартфони, компютри и други устройства на компанията, закупени от потребители, е нараснал със 100 милиона до повече от 1.5 милиарда през последната година.

Exxon Mobil (XOM)

Акциите на Exxon Mobil (NYSE: XOM) поевтиняват, тъй като енергийният пазар като цяло е най-чувствителният сегмент, реагиращ на вирусните страхове, тъй като икономическото търсене има пряко влияние върху потреблението на енергия. Забраните за пътуване например, означават по-малко търсене на бензин и реактивно гориво.

Акциите на компанията продължават да се доближават до шестмесечната им консолидация, близо до 70 долара, като се връщат към най-ниските нива, тествани в края на 2018 г. и в края на 2016 г.

Disney (DIS)

Спадът на цените на акциите на Disney (NYSE: DIS) се ускорява, като спада под своята 200-дневна пълзяща средна стойност, за да се върне към нива, които не се виждани от септември 2019 г., тъй като инвеститорите се притесняват, че пандемията ще се отрази пряко върху компанията. Не забравяйте, че Шанхайският Дисни Ризорт все още е затворен, без насрочена дата за отваряне.

Компанията напоследък поставя голям акцент върху своите увеселителни паркове, с откриването на новия Rise of the Resistance в Disneyland и Disney World.