Доларът преустанови ръста си в четвъртък, доколкото валутните трейдъри очакват излизането на данните за инфлацията в САЩ. Те се надяват да разберат дали Федералния резерв ще продължи плановете си за покачване на лихвите до края на годината.

"Зелените пари" се търгуват днес сутринта при курс 110,47 йени за долар, показвайки нулева динамика. По-рано американската валута се покачи спрямо японската до 110,735 йени за долар - пиково значение от август насам.

Очаква се индексът на потребителските цени в САЩ, който ще излезе днес, да е нараснал на годишна база с 1,6 процента през август.Това би било минимален ръст на показателя от 2015 г., при повишение на индекс с 1,7 процента през юли.

Еврото се дължи на ниво $1,1878, слизайки от 2,5-годишния си пик $1,2092, достигнат в петък

В четвъртък вниманието на инвесторите е насочено към решенията на Банката на Англия в областта на паричнокредитната политика, а така също и към заседанието на Националната банка на Швейцария.

Очаква се централната банка на Великобритания да запази рекордно ниското ниво на основата лихва от 0,25 процента. Преди два дни паундът се качи до 12 годишен максимум спрямо долара след излизането на данните за инфлацията в страната и предположението, че те могат да предизвикат промени в политиката на регулатора.

Днес британският фунт се търгува при курс $1,3201 и е слабо подвижен спрямо американския долар.

Австралийският долар подскочи след излизането на данни за заетостта в страната. Но слабите икономически данни за Китай, най-големият търговски партньор на страната, ограничиха неговия подем.