По време на валутната търговия във вторник сутринта стойността на щатския долар умерено спада по отношение на еврото и британската лира, леко се покачва спрямо йената.

Според данните от днешната сесия, към 10,25 часа българско време обменният курс на общата европейска валута спрямо долара се повиши до $0,9887 за едно евро от нивото на предишното затваряне от $0,9824 за евро.

Курсът на британската лира стерлинг по отношение на долара се покачва до $1,1396 за един паунд, в сравнение с $1,1322 за паунд в края на вчерашната търговия.

Цената на американската валута спрямо японската се повиши до 144,64 йени за един долар срещу 144,53 йени за долар ден по-рано.

Доларовият индекс (обменният курс спрямо кошница от валути на шест държави - търговски партньори на САЩ) днес сутринта се понижи с 0,12%, до 111,62 пункта.

Във вторник инвеститорите не очакват важни макроикономически данни, докато фондовите борси в Китай и Хонконг са затворени поради празник, така че обемът на търговията бе намален преди отварянето на борсовите площадки в Европа и Съединените щати.

Паундът се стабилизира спрямо долара след осезаем скок в понеделник - британската валута се повиши ден по-рано до 1,13 долара за паунд от 1,11 долара. Тази реакция последва новината, че британското правителство отказа да намали данъците за богатите заради недоволството на народа.

Тази седмица инвеститорите очакват важна статистика за пазара на труда в САЩ, която ще бъде публикувана в петък. Анализаторите прогнозират, че безработицата в страната през септември остава на нивото от август - 3,7%, а броят на заетите в неземеделските сектори на икономиката се е увеличил с 250 000.