Европейските акции записаха повишение в петък в динамична сесия на фондовия пазар след най-сериозната разпродажба на книжа в историята. Общият индекс Stoxx 600 се изкачи с 2,5% по време на следобедната търговия.

Показателят се срина с 11 на сто в четвъртък, като така записа най-значителната загуба на дневна база. Това се случи след новината, че Щатите ограничават пътуванията от Европа към САЩ, а Европейската централна банка остави основните лихви без промяна.

Междувременно в САЩ основните индекси започнаха деня с възстановяване след като вчера "Уолстрийт" беше изправен пред най-сериозната разпродажба от 1987 година насам. В четвъртък Dow Jones се сви с 9,99%, а S&P 500 - с 9,5 на сто.

В петък сутринта първият успя да се възстанови с 1,73% нагоре, а вторият - с 1,85 на сто. Nasdaq Composite добави 1,79 на сто.

Малко по-късно през деня обаче индексите в САЩ "изтриха" сутрешните си печалби след като стана ясно, че Вашингтон ще обяви извънредна ситуация в страната заради разпространението на коронавируса.